SAM advies - Chroom-6 / Chroom-VI

De aanwezigheid van verf waarin Chroom-6 aanwezig is vormt niet direct een risico op blootstelling aan deze schadelijke stof. Pas wanneer de verf bewerkt wordt door bijvoorbeeld schuren kan Chroom-6 een risico vormen op blootstelling aan de schadelijke stof.

Verf met Chroom-6 is niet alleen gebruikt in de scheepvaart, treinen, vliegtuigindustrie of bij werkplaatsen van defensie, maar bijvoorbeeld ook in gebouwen, op bruggen, kunstwerken en geconserveerd hout.

De discipline om Chroom-6 te inventariseren heeft veel overeenkomsten met het inventariseren van asbesthoudende materialen waardoor beide onderzoeken uitstekend te combineren zijn en onnodige kosten bespaart blijven.

SAM-advies kan u van dienst zijn om Chroom-6 in kaart te brengen door de verdachte verflagen te bemonsteren en de monsters te laten analyseren door een onafhankelijk laboratorium. Bevat de verf inderdaad Chroom-6 dan kunnen wij u tevens ondersteunen en adviseren over de verwijderingsmethodiek zodat blootstelling aan de schadelijke stof voor u en uw medewerkers kan worden voorkomen.  

Wilt u meer weten over Chroom-6 neem dan contact op met een van de medewerkers van het team van SAM-advies, wij zijn u graag van dienst.

Het Team van SAM-advies BV