Subsidie Asbest er af – Zonnepanelen er op

Subsidieregelingen

Wilt U uw stal, loods, schuur, kantoor of woonhuis asbestvrij maken en / of zonnepanelen aanschaffen?

Door de overheid zijn diverse subsidieregelingen en fiscale regelingen ingevoerd voor het verwijderen van asbest daken, het monteren van een energiezuinig dak en monteren van zonnepanelen. Door de verschillende subsidies te combineren zijn snelle terugverdientijden en fiscale voordelen te behalen waarmee wordt gestimuleerd dat de oude “doorgaans slechte en gevaarlijke asbest daken en gevelplaten worden vervangen en de schuren voldoen aan de eisen van de huidige tijd en weer tientallen jaren mee kunnen.

Door de overheid is ingevoerd dat vanaf 2024 geen asbesthoudende daken meer aanwezig mogen zijn. Anticipeer hier nu al op en maak aanspraak op de verschillende subsidie regelingen.

Het vervangen van asbest daken is voordelig via de MIA (milieu investeringsaftrek en Vamil (Vrije afschrijving Milieu- investeringen)

Het plaatsen van zonnepanelen is (fiscaal) voordelig met de (EIA) Energie investeringsaftrek of Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE).

Wilt u zelf alvast een beeld vormen van de verschillende subsidies, kijk op www.rvo.nl

 

Wat kan SAM-advies hierin betekenen?

Het team van SAM-advies BV begeleidt het gehele traject van asbestinventarisatie – vergunningaanvraag – subsidie aanvraag – asbestverwijdering – montage van een nieuw dak en zonnepanelen.

Belt U vrijblijvend met SAM-advies om de mogelijkheden te bespreken, wij zijn U graag van dienst.

 

Referenties

Zaandam Hembrugterrein

Zaandam

Bekijk project

Totaalsloop Albert Schweitzer Ziekenhuis locatie Amstelwijck

Dordrecht

Bekijk project

Renovatiesloop Stadhuis Gemeente Woerden

Woerden

Bekijk project

Herontwikkeling voormalig ING Kantoor Velperweg, Arnhem

Arnhem

Bekijk project

Gemeente Westland

Westland

Bekijk project